woorden en beelden van imke

Hij

Een paar inkijkjes die ik in de loop der jaren verzameld heb, dit is geen uitputtende lijst en zal ook zeker niet voor iedereen zo zijn.

Plaatjes

Het vogelvoer was op, dus ik zeg ” vul het even bij”. Hij kijkt of ik Russisch praat, totale onbegrip van beide kanten. We praten erover en zo kom ik erachter dat hij alles vooraf in plaatjes voor zich moet zien wat hij gaat doen. Alle plaatjes moeten duidelijk zijn, vooraf, anders kan hij niet beginnen.

Als ik het vogelvoer zou moeten vullen, loop ik de tuin in en zie vanzelf een bak staan waar voer in zou kunnen zitten, dan kijk ik daarin en zo ja dan pak ik dat en zo niet, zoek ik verder. Hij niet, hij moet een plaatje van die bak hebben, met het voer erin en niet als vraagteken. En zolang die plaatjes niet in orde zijn, blijft hij zitten waat hij zit.

Dit verklaart ook een bijna woede uitbarsting als ik onderweg om boodschappen te gaan doen, zeg dat we ook nog even moeten tanken. Ik zie dat namelijk pas bij het instappen in de auto en denk dat handig te combineren. Maar daarmee gooi ik de plaatjes overhoop in zijn hoofd en dus: onrust!